2 maj 2016
19:40

Referat: Hyllie IK - AIF Barrikaden

Startelva (4-1-2-3): Mohamed – Christoffer, Viktor, Albin, Emil – Johan A – Jamal, Linus – Josef, Anders, Olle

Avbytare var Max som kom in som offensiv mittfältare i den 19:e min där han spelade resten av halvleken för att sedan gå ner och spela mittback hela andra halvlek, Frmas som kom in som högerback i den 37:e min och spelade där matchen ut samt Omar som spelade som högerytter i 25 min i andra halvlek.

För att börja med sammanfattningen den här gången så var det en mycket bra reservlags-match i ett högt tempo. Vi var riktigt bra men Hyllie var ändå klart bättre. Hur många A-lagsspelare de hade med får vi väl låta vara osagt men det lag som fanns på planen igår kväll hade haft en mycket god chans att vinna vår A-lagsserie. De verkade ha ett grundspel som satt. De använde kanterna bra och bytte ofta kant. De var både snabba och orkade springa väldigt mycket – så mycket att de tröttade ut oss rätt rejält under andra halvan av båda halvlekarna. De kom som synes av statistiken också ofta till avslut.

Den svaghet de visade upp var väl annars just avsluten som i en del fall var riktigt dåliga. Målen kom inte alls på deras bästa chanser. Tre av dem kom på hörnor där vi var lite oorganiserade och Mohamed också var lite passiv och felplacerad. Mohamed kompenserade dock detta med flera kanonräddningar och en del vakna utrusningar.

Efter mycket spel på mittplan där lagen kände på varann de första 10 minuterna kom det plötsligt en explosion av målchanser under en 10-minutersperiod. Albin gav oss ledningen när han i den 13:e min höll sig framme och stötte in bollen i en tät situation efter en hörna av Johan A. Vi hade därefter på kort tid tre möjligheter att utöka vår ledning, bl.a. hade Anders ett skott i ribban.

Efter detta verkade det som att Hyllie la in en högre växel efter att förmodligen ha underskattat oss lite i början och nu var det de som skaffade sig lägena. De vände också till ledning i halvtid med två av de nämnda hörnmålen i 35:e resp. 39:e min. Det såg också ut att bli ytterligare ett mål bara någon minut efter de andra men sedan Mohamed gjort en strålande fotparad på ett friläge stannade paussiffrorna vid 2-1.

I andra halvlek skapade Hyllie otroligt mycket mest hela tiden men missade lika mycket, ibland beroende på egna dåliga insatser, ibland på fint målvaktsspel av Mohamed. Omotiverat nog var det istället vi som gjorde halvlekens första mål när vi kvitterade till 2-2 i den 76:e min. Ett mycket fint anfall satte Anders i ett ganska fint skottläge men istället för att avsluta själv spelade (klackade rentav?) han osjälviskt bakåt till Johan A som säkert la in bollen i bortre hörnet (i euforin efter detta mål drog han lite senare till allas förvåning på ett skott långt utifrån men tyvärr blev det tämligen misslyckat där det gick en meter eller två över, vi får hoppas att han inte av detta drar slutsatsen att återgå till skottfrekvensen ett skott vartannat år?).

Det kändes nästan lite för bra att vi skulle kunna ta poäng av detta duktiga lag och tyvärr visade sig denna känsla ha fog för sig. I den 83:e min gjorde de sitt tredje hörnmål och de fastställde sen slutresultatet 4-2 i den allra sista minuten.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 3-12 Avslut på mål: 4-14 Avslut utanför: 3-8